Descobreix

El Pont de Suert

El Pont de Suert és la capital de la comarca de l’Alta Ribagorça al Pirineu de Lleida,  es troba al nord oest de Catalunya i a tocar de l’Aragó. És un lloc privilegiat per a viure, fer turisme, practicar esports a l’aire lliure i estar en contacte amb la natura.

Limita amb els municipis de la Vall de Boí, Vilaller, Bonansa, Sarroca de Bellera i Tremp i engloba els següents nuclis de població:

Abella d’Adons, Erillcastell, Malpàs, Adons, Erta, Peranera, La Beguda d’Adons, Esperan, Perves, Les Bordes, Gotarta, Pinyana, Casòs, Igüerri, Sarroqueta, Castellars, Iran, Ventolà, Castilló de Tor, Irgo, Viu de Llevata, Corroncui, Llesp i Viuet.

El Pont de Suert vol dir “Pont de Pont” i això és el que ens trobem dins del municipi, un seguit de ponts que us faran gaudir de diferents itineraris de passeig al llarg del pas del riu Noguera Ribagorçana.

L’economia tradicional del Pont de Suert es basa en l’agricultura de prats, farratges, cereals i patates, i ramaderia bovina i ovina. Tanmateix, és una activitat en recessió, i actualment representa un percentatge molt petit. La indústria hidroelèctrica ha estat des de mitjans del segle XX, el factor de desenvolupament econòmic ribagorçà i contribueixen a l’augment de la població en aquesta zona de muntanya.

Actualment el turisme és molt important ja que disposa d’un ric patrimoni cultural, etnològic i natural. Està situat a prop de grans espais  naturals com el Parc Nacional d’Aigüestortes i Sant Maurici i el Parc Natural Posets Maladeta, també te varies estacions d’esquí a prop, com Boí Taüll, així com l’art romànic de la Vall de Boí.

Des de la mateixa vila es poden emprendre variades rutes de Senderisme i bicicleta de muntanya així com visitar el Centre de Fauna.

Facebook

Disseny i desenvolupament jambuling.com