Descobreix

Natura

El Pont de Suert te un entorn natural i geològic privilegiat, als seus límits meridionals la serra de Sant Gervàs, al Prepirineu, i cap al nord arriba fins al Corronco de Durro 2.543m i al cim del Cap dels Vedats d’Erta 2.631m, en plena serralada pirinenca. Tant des del punt de vista botànic, zoològic i geològic, com paisatgístic, la diversitat és molt gran i l’estat de conservació dels espais molt bo. Fets capaços d’engrescar el naturalista i l’especialista en diferents camps.

A Sant Gervàs i Escales, els alzinars ens anuncien una vegetació mediterrània i, als límits del nord, només hi ha pastures alpines. Enmig, boscos de roures, faigs, avets i pins negres d’alta muntanya. A les cingleres càlides de Sant Gervàs al maig hi floreix la corona de rei de forma espectacular. La rosella alpina no ho fa fins ben entrat el juliol als voltants del Corronco de Durro, al nord.

La diversitat geològica no es queda enrere, i els voltants del Pont de Suert constitueixen una escola de pràctiques per a geòlegs reconeguda en moltes universitats europees.

També, el riu Noguera Ribagorçana i l’embassament d’Escales, vertebren el territori i confereix un especial paisatge i ecosistema aquàtic.

Per una altra banda, molt a prop del Pont de Suert, dins la comarca de l’Alta Ribagorça descobrim el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, i en les veïnes terres aragoneses el Parc Natural Posets Maladeta, ambdós amb un caràcter molt alpí, amb muntanyes de més de tres mil metres d’alçada i multitud de llacs d’alta muntanya.

Facebook

Disseny i desenvolupament jambuling.com